piątek, 18 listopada 2011

Żołądek - szybka babka dla każdego


Składniki
Podane ilości na 2 korytka

6 jaj
3 szklanki cukru
3 szklanki mąki
kostka margaryny
6 łyżek oleju
2 łyżki gorzkiego kakao
3/4 szklanki maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia
Żółtka utrzeć z cukrem, ubić białka. Wymieszać rozpuszczoną margarynę, olej, mąkę, proszek, żółtkai białka. Ciasto powinno być gęste, ale wciąż płynne. Rozlać ciasto do 3 naczyń. Do jednego naczynia dodać mak, do drugiego kakao i wymieszać.

Ciasto przelać do korytek warstwowo: najpierw część białą, następnie część z kakao, a na górę część z makiem.

Piec w temperaturze 180C przez 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz